Foto: TV4

Revbensspjäll till jul, Ernst recept


Recept på glaserade revbenspjäll till jul, ett måste på Ernst Kirchsteigers julbord! Koka dina revbensspjäll innan du glaserar dem så får du möra spjäll.

Glaserade revbensspjäll finns alltid på mitt julbord. Mina söner älskar det. Tricket att koka revbenspjällen före grillningen lärde jag mig av en turkisk kvinna. Bra knep även när man grillar på sommaren. /Ernst

Revbensspjäll till jul

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  •   svartpeppar

Glasering till revbensspjäll

  • 2 dl honung
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk malen ingefära
  1. Revbensspjäll till jul
    Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter.
  2. Placera revbensspjället i långpanna.
  3. Glasering
    Blanda alla ingredienserna till en glasering.
  4. Pensla glaseringen på revbensspjällen.
  5. Griljera dina revbensspjäll i ugnen cirka 20 minuter, 175 grader.
  6. Pensla på mer glasering under tiden revbensspjällen är i ugnen.

Annons:

  •  5h 5 min
  •  16 ingr
  •  14 ingr

Revbensspjäll

av GI Viktkoll
  •  10h
  •  12 ingr
  •  3h
  •  9 ingr
  •  9 ingr