Grillad fläskfilé späckad med kryddig korv

koket.se
Grillad fläskfilé späckad med kryddig korv
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillad fläskfilé späckad med kryddig korv

6 ingredienser

ca 25 min

Baconlindad fläskfilé fylld med stark korv. Snabbt och jättegott!

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 3 smala kryddiga korvar (t ex Kabanoss)
  • salt
  • peppar
  • ca 1 msk olivolja
  • 1 förp bacon

Gör så här

  1. Putsa filén från fett och senor.
  2. Skär ett snitt med en smal kniv in i mitten av filén.
  3. Tryck in korven och skär av 4 små ’stubbar’ på ca 5 cm.
  4. Linda bacon runt om.
  5. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korv och bacon.
  6. Ställ på ett fat och ringla över (napera) olivoljan.
  7. Grilla på färdig grillglöd i ca 8 min, gärna i ytterkant av grillen. Skär ett snitt i filén för att kontrollera om den är genomstekt.