Trädgårdslandets lammsoppa

Trädgårdslandets lammsoppa
Foto: TV4/Alexander Kvist
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Trädgårdslandets lammsoppa

16 ingredienser

30 min

En mustig soppa gjord på massor av goda grönsaksprimörer och lammkött. En riktig sommarsoppa!

Ingredienser

portioner
  • 300 g lammkött (av valfri kvalitet)
  • 5-7 dl vatten
  • 3 salladslökar
  • 2 gula lökar
  • 2 selleristjälkar (och blast)
  • 7 morötter (späda)
  • 4-6 färskpotatisar (små)
  • 10 sockerärtor (med sockerärtsbaljor)
  • 1 broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 blad libbsticka
  • 250 g bladspenat (eller ängssyra)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka lammköttet i tärningsstora bitar.
  2. Hacka selleri, morötter, salladslök, broccoli, gul lök och vitlök i små bitar.
  3. Dela färskpotatisen i "kvartar".
  4. Hetta upp grytan och häll i ca 2 msk rapsolja.
  5. Bryn köttbitarna och löken. Tillsätt sedan resten av grönsakerna och potatisen.
  6. Häll i vattnet och buljongen och låt koka i ca 10 min.
  7. Lägg i 1-2 blad av libbsticka.
  8. I slutet av kokningen, lägg i spenat och sockerärtor.
  9. Ringla lite rapsolja över soppan och servera.