Dadelpraliner med mandel och choklad

Dadelpraliner med mandel och choklad
Foto: tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Dadelpraliner med mandel och choklad

4 ingredienser

ca 25 min

Testa Ernsts smarriga julgodis, praliner i from av chokladdoppade dadlar fyllda med mandel och hemgjord mandelmassa.

Ingredienser

portioner praliner
  • 1 sats orangeriets mandelmassa
  • 12 färska dadlar
  • 12 sötmandlar
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 12 pistagenötter, skalade

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna.
  2. Lägg in en mandel i dadeln.
  3. Platta till mandelmassan.
  4. Rulla in dadeln i mandelmassa.
  5. Smält choklad i vattenbad.
  6. Doppa de mandelmassinlindade dadlarna i den smälta chokladen.
  7. Garnera med en pistagenöt på toppen.

Orangeriets mandelmassa
200g skållad mandel
4 bittermandel
1dl florsocker
1dl strösocker
4 msk citronsaft
1 äggvita

**Gör så här: **

  1. Skålla och skala mandel.Riv ner mandeln till ett mjöl.
  2. Blanda mandelmjöl, florsocker och strösocker i en matberedare.
  3. Blanda i äggvitan och citronsaften.
  4. Baka ut smeten på ett florsockrat bakbord. Forma till en rulle.