Ernsts omelett med prosciutto

koket.se
Ernsts omelett med prosciutto
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts omelett med prosciutto

10 ingredienser

15 m

Snabblagad omelett med stekt prosciutto, salladslök, tomater och färska örter.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g prosciutto, i hel bit
  • 10 ägg
  • 4 salladslökar
  • 8 plommontomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3-4 kvistar persilja
  • parmesanost
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär skinkan i tärningar och bryn i olivolja.
  2. Hacka sedan upp några salladslökar och släng i.
  3. Vispa ihop 10 ägg lite slarvigt så att äggvitan syns. Häll över den stekta skinkan och löken.
  4. Hacka sedan basilika, persilja och tomater och släng i precis i slutet. Salta och peppra.
  5. Avsluta med riven parmesan.