Jordärtskockspuré

Jordärtskockspuré
Foto: TV4

Jordärtskockspuré

Av: Erik Wennberg

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

Jorärtskockor är bäst på hösten och vintern och smakar milt, sött och lite nötigt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Jordärtkockpurén går bra att förbereda dagen innan. Värm innan servering.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g jordärtskocka
  • mjölk
  • crème fraîche
  • salt

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna. Koka dem mjuka i mjölk.
  2. Sila av mjölken. Krama ur vatskan ur jordärtskockorna.
  3. Mixa jordärtskockskrämen tillsammans med crème fraîche till en slät puré. Vid behov, tillsätt lite mer crème fraîche. Smaka av med salt.