Jordärtskockspuré
Foto: TV4

Jordärtskockspuré
av
Halv åtta hos mig,  


4

Jorärtskockor är bäst på hösten och vintern och smakar milt, sött och lite nötigt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Jordärtkockpurén går bra att förbereda dagen innan. Värm innan servering.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala jordärtskockorna. Koka dem mjuka i mjölk.
  2. Sila av mjölken. Krama ur vatskan ur jordärtskockorna.
  3. Mixa jordärtskockskrämen tillsammans med crème fraîche till en slät puré. Vid behov, tillsätt lite mer crème fraîche. Smaka av med salt.
  •  1h
  •  24 ingr
  •  1h
  •  18 ingr
Crème med jordärtskocka

Crème med jordärtskocka

av Kerstin Sahlin
  •  7 ingr
  •  45 min
  •  9 ingr
Jordärtskockspuré med tryffelolja

Jordärtskockspuré med tryffelolja

av Bonniers kokbok (flera kockar)
  •  8 ingr
  •  20 ingr
Chokladfondant

Chokladfondant

av Erik Wennberg
  •  7 ingr

Chokladtryffel

av Erik Wennberg
  •  4 ingr
Chokladfondant

Ugnsbakad ananas

av Erik Wennberg
  •  6 ingr
Cajun räkcocktail

Cajun räkcocktail

av David - Visby
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  15 min + 1 h
  •  10 ingr