Foto: TV4

Jordärtskockspuré


4

Jorärtskockor är bäst på hösten och vintern och smakar milt, sött och lite nötigt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Jordärtkockpurén går bra att förbereda dagen innan. Värm innan servering.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  • 800 g jordärtskockor
  •   mjölk
  •   crème fraîche
  •   salt
  1. Skala jordärtskockorna. Koka dem mjuka i mjölk.
  2. Sila av mjölken. Krama ur vatskan ur jordärtskockorna.
  3. Mixa jordärtskockskrämen tillsammans med crème fraîche till en slät puré. Vid behov, tillsätt lite mer crème fraîche. Smaka av med salt.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr

Rotfruktsgratäng

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr

Reninnanlår à la Norrland

av Petter Tideström
  •  3h
  •  21 ingr

Citrussorbet

av Magnus Frischenfeldt
  •  3h
  •  5 ingr