Älgfärsburgare i pitabröd


4

  • 400 g älgfärs
  • 200 g nötköttfärs
  • 4 st pitabröd
  • 1 msk viltfond
  • 2 msk bbq-sås
  • 1 msk vitlökspeppar
  • 1 msk viltfond
  • 2 msk smör eller matfett för stekning
  • 100 g ruccola eller annan sallad
  • 2 st medelstora tomater
  • 12 st medelstora mandelpotatisar, ca
  • 4 msk salsa
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar , efter smak

Mangodressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mangochutney
  1. Skrubba och skölj mandelpotatisen.
  2. Skär sedan mandelpotatisen på längden.
  3. Lägg mandelpotatisen på en plåt med smörpapper.
  4. Ställ in den i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  5. Blanda nu färsen, viltfonden, BBQ-såsen och vitlökspeppar i en bunke.
  6. Forma sedan färsen till lika stora burgare.
  7. Grilla eller stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida.
  8. Salta och peppra efter smak.
  9. Värm brödet i mikron i några minuter.
  10. Skär tomaterna tunt.
  11. Skölj salladen och fyll pitabrödet med alla godsaker.
    Mums vad gott!

Annons:

Liknande recept

BBQ-högrev med coleslaw

av Sigrid Bárány
  •  24 ingr

Salsa

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  13 ingr

Tacopaj

av recept.nu
  •  1h
  •  11 ingr

Salsa fresca

av Sigrid Bárány
  •  9 ingr