Fruktnysta med flädermascarpone

Fruktnysta med flädermascarpone
Foto: TV4

Fruktnysta med flädermascarpone

Av: Erik - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

Fruktig efterrätt som serveras med en gräddig flädermascarpone.

Vintips från Erik
71542 Santa Ana La Mascota Riesling late harvest, 98 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Fruktnysta

  • 1 päron fast, (finhackas eller svarvas)
  • 1 äpple, syrligt finhackas eller svarvas
  • 1 rabarber stjälk, finhackas
  • 0,5 galiamelon, i kulor
  • 0,5 cantaloupemelon, i kulor

Marinad till frukt

  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0,75 dl strösocker
  • 6 dl clementin, pressade
  • 4 Passionsfrukter, urkärnade

Flädermascarpone

  • 150 g mascarpone
  • 100 g matyoghurt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl fläderblomssaft
  • 1 limefrukt, saft samt zest
  • 1,5 dl grädde, hårt vispad Fluffas ner i mascarponen inför serveringen

Jordnötskakor (Crunch)

  • 45 g smör
  • 20 g strösocker
  • 30 g farinsocker
  • 50 g jordnötssmör
  • 25 g osaltade (rostade) jordnötter
  • 25 g osaltade (rostade) Hasselnötter
  • 0,5 tsk Maldonsalt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 75 g vetemjöl

Gör så här

Flädermascarpone

  1. Blanda alla ingredienser och låt det stå svalt. Vispa grädden och vänd ner innan servering.

Marinering

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå.

Fruktnysta

  1. Blanda äpple, päron och rabarber för sig med hälften av den svala marinaden, gör liknande med melonerna. Låt stå och dra någon timme.

Jordnötskakor

  1. Smält smöret och blanda upp med socker, farinsocker och jordnötssmör till en krämig konsistens.
  2. Blanda i resten av ingredienserna.
  3. Gör en rulle av degen med hjälp av plastfolie/film och placera i kylskåpet.
  4. Förvärm ugnen till 180 grader.
  5. Skär 1 cm tjocka skivor av den kylda jordnötsdegen.
  6. Baka i ugnen på bakplåtspapper i 8 -12 min. Låt svalna och servera till efterrätten.

Servering

  1. Börja med melonkulorna i en cirkel, toppa sen med äpple/päron/rabarber nysta och en sked marinad.
  2. En generös klick flädermascarpone vid sidan.
  3. Garnera med mynta och jordnötskaka.