25 ingredienser
30 m
Stekta kinesiska dumplings med vitlöksgurka. Kinesiska dumplings går att fylla med fläskfärs, oxfärs, kycklingfärs eller vara helt vegetariska och kan antingen ångkokas eller stekas. Perfekt att göra en stor sats och sedan frysa in styckvis. Färdiga dumplingsplattor går att köpa på de flesta asiatiska livs.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
**
Eriks drycktips**
2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland 69:-
"Ett halvtorrt, mycket friskt vin med aromatiska smaker. Mat med asiatisk touch med sting passar alltid bra tillsmammans med viner som innehåller lite sötma. Vinets frukt med inslag av gröna äpplen, päron och persika passar utmärkt till det ljusa köttet. Sötman i vinet blir en strålande kombination till hettan från, chili, ingefära och vitlök."