Crispy cornflake chicken

Crispy chicken
Foto: TV4

Crispy cornflake chicken

Av: Erik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Krispig friterad kyckling som serveras med romansalladsblad och parmesanostdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer, strimlade på längden i centimetertjocka skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 l cornflakes, krossade eller mixade

dressing

  • 3 ägg
  • 3 dl rapsolja
  • 200 g parmesanost
  • 2-3 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 romansallad

Gör så här

Crispy chicken

  1. Rulla i mjöl, doppa i de vispade äggen och sen i cornflakesmixen. Var inte rädd att kladda ner fingrarna.
  2. Fritera kycklingen i en fritös i 160 grader cirka 4-5 minuter tills den blir krispig. Låt sedan bitarna torka på kökspapper och salta. Om man inte har en fritös går det lika bra att fritera i en stor gryta med ca 1,5 liter rapsolja.

Dressing

  1. Mixa 3 rumstempererade äggulor med rapsoljan. Viktigt att hälla på oljan sakta medan man vispar kraftigt speciellt i början då den lätt skär sig.
  2. Riv parmesanen med rivjärn på grövsta hålen (spara några ostskivor för garnityr) och mixa i skålen med olivoljan och äggulan.
  3. Blanda i resten av ingredienserna och blanda.
  4. Servera med romansallad.