Entrecôte sousvide

Entrecôte sousvide
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Entrecôte sousvide

6 ingredienser

2 h

Vill du tillaga en riktigt god entrecôte så har du hittat till helt rätt recept!

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte (av bästa kvalitet)
  • 1 msk havssalt
  • svartpepparkorn (10 varv på kvarnen)
  • 20 g smör
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 klyfta vitlök, krossad

Gör så här

  1. Salta och peppra entrecôten och lägg den i en vakuumpåse med kallt smör, timjan och vitlök. Förslut med en vacuumsug. Eller lägg köttet i en zip-lockpåse, pressa ut luften och förslut påsen.
  2. Ställ en sousvidekokare på önskad temperatur (56 grader för medium) och tillaga påsen i 105 minuter.
  3. Nu är köttets insida klar och du kan ta ut köttet ur påsen.
  4. Grillen köttet (eller stek det i panna) tills det har fått en vacker yta, men inte längre än så!