Enkla crêpes med ost och skinka

Enkla crepes med ost och skinka
Foto: Köket.se

Enkla crêpes med ost och skinka

14 ingredienser

30 m

En härlig lunch- eller brunchrätt som älskas av hela familjen!

Baktips!
Kungsörnen pannkaksmix

Baktips!

Testa även Kungsörnens pannkaksmix.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Crepes

  • 1,5 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 3 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk smör, smält
  • 2 msk smör, att steka i

Stuvning

  • 25 g smör
  • 2 msk Kungsörnens Vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g Västerbottensost®, eller annan smakrik ost
  • nymalen svartpeppar

Fyllning och servering

  • 120 rökt skinka
  • sallad
  • färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och salt i en bunke.
  2. Rör ned 1,5 dl mjölk och vispa ut klumparna. Vispa sedan ut resten av mjölken samt ägg ett i taget till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och blanda om.
  3. Värm en stekpanna med en klick smör. Stek sen en crêpes i några minuter på ena sidan och vänd.
  4. Repetera tills du har använt upp smeten och tillsätt en ny klick smör mellan varje crêpe.

Stuvning

  1. Värm mjölken i mikron i 2 min på full effekt.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  3. Tillsätt den varma mjölken under vispning. Låt det koka upp. När stuvningen tjocknat tillsätt den rivna osten och rör om tills du har en jämn stuvning.

Servering

  1. Lägg ut ett par skivor rökt skinka i en crêpes och häll på stuvning över. Vik ihop crêpesen och servera med en sallad och lite finhackad persilja.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Amerikanska pannkakor med blåbär och sirap

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla recept

Läs mer