Enkel svampbowl

Enkel svampbowl
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Enkel svampbowl

13 ingredienser

20 m

Det här är en fantastiskt enkel och mättande vegetarisk middag som tillfredsställer även de mest inbitna köttätarna. Rätten går snabbt att laga vilket gör den till en solklar vardagsrätt för hela familjen. Varje portion innehåller 484 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 1.

Ingredienser

portioner
  • 30 g osaltat smör
  • 2 msk olivolja
  • 600 g ostronskivling, riven om den är stor
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 0,5 tsk paprikapulver, sötrökt (+ extra till servering)
  • 0,5 tsk paprikapulver, varmrökt (+ extra till servering)
  • 320 g grönkål, hårda stjälkar borttagna och grovhackade blad
  • 500 g korn, kokta (pärlkorn, quinoa, vetebär)
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk dill, hackad
  • 3 msk persilja, hackad
  • citronsaft
  • 4 msk gräddfil (mager)

Gör så här

  1. Hetta upp smöret och hälften av olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt svampen i pannan och stek på ena sidan, tryck till svampen tills den är riktigt knaprig.
  3. Vänd svampen och tillsätt vitlöken. Stek den andra sidan igen tills den är gyllene. Du kan behöva göra detta i omgångar om du inte har en tillräckligt stor panna.
  4. Tillsätt paprika och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan åt sidan i en skål.
  5. Hetta upp resterande olja i pannan, tillsätt grönkålen och stek i 3–4 minuter tills den mjuknat. Krydda med mycket svartpeppar och blanda med svampen.
  6. Värm kornen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda med olivolja, örter och citronsaft efter smak.
  7. Fördela kornen i fyra skålar och tillsätt svamp och grönkål. Toppa varje skål med en klick gräddfil och ett stänk rökt paprika och servera.