Enkel mandelmassa med rostad mandel

koket.se
Enkel mandelmassa med rostad mandel
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Enkel mandelmassa med rostad mandel

6 ingredienser

30 m

Hemgjord mandelmassa är alltid extra gott! Den här versionen av Hilda är dessutom riktigt enkel.

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner30 - 35
  • 2 dl sötmandel, med skal
  • ca 1 dl brödsmulor (från semmelbullen)
  • 1 dl florsocker
  • 0,5-1 dl grädde, ovispad
  • ev flingsalt
  • ev malen kardemumma, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och lägg mandlarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mandlarna mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Ta ut och låt mandlarna svalna helt.
  4. Mal mandlarna i en mandelkvarn till ett fint mjöl. Har du inte en mandelkvarn så kan du mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare.
  5. Blanda mandelmjölet med smulor från de urgröpta semlorna, florsocker och lite grädde i taget. Rör om och tillsätt grädde till önskad konsistens.
  6. Smaka eventuellt upp med lite flingsalt och nymald kardemumma.
  7. Lägg mandelmassan i en spritspåse för att fylla dina semlor och toppa sedan med grädde.