Enkel krusbärssylt

Enkel krusbärssylt
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Enkel krusbärssylt

Av: Köket.se

Från: Köket

5 ingredienser

Att koka egen, hemgjord krusbärssylt är superenkelt och går snabbt! Krusbärssylt som är lika gott på pannkakorna som i filen! Det går lika bra med röda som gula och gröna krusbär.

Ingredienser

  • 1 l krusbär
  • 3 dl vatten
  • 5 dl syltsocker
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 msk malen kardemumma

Gör så här

  1. Snoppa och tvätta dina krusbär. Ta fram steriliserade syltburkar (Sterilisering: Ställ burkar i kall ugn utan gummiremsan. Sätt ugnen på 180 grader varmluftsugn och låt dem gå i 30 min. Låt burkarna svalna i ugnen, så riskerar de inte att spricka) .
  2. Dela krusbären och koka dem tillsammans med 3 dl vatten och citronsaften i en kastrull utan lock i 10 minuter.
  3. Tillsätt allt syltsocker och kardemumman och sjud 5-10 min. Rör inte för mycket i sylten. (Känns sylten som en lös soppa - prova att ta lite sylt på en sked och ställ i kylen i 5-10 minuter. Har den stelnat är den klar. Är den lös kan du koka upp på nytt och tillsätta lite pektin).
  4. Häll upp sylten i de rengjorda burkarna.