Enkel falukorvspytt

Enkel falukorvspytt

11 ingredienser

30 min

Falukorvspytt med rotsaker, allt tillagas i samma ugnsform och sköter sig själv i ugnen. Enklare blir det inte, gott är det också.

Lithells tipsar!
Lithells falukorv produktbild

Lithells tipsar!

En mild och lättrökt middagsfavorit gjord enligt svensk tradition på en blandning av gris- och nötkött.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g Lithells falukorv
  • 400 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Ostkräm

  • 100 g riven ost
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatis, morot och palsternacka i munsstora bitar.
  3. Lägg i en ugnsform, blanda med olja, salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 20 minuter.
  4. Tärna falukorven i munsstora bitar. Lägg falukorven i en ugnsform där rotsakerna redan ligger och blanda runt.
  5. Låt gå cirka 20 minuter till, vänd runt då och då tills allt fått en fin rostad yta och potatisen är mjuk.
  6. Blanda den rivna osten med crème fraiche, krydda med salt och svartpeppar.
  7. Låt falukorvspytten svalna något.
  8. Servera med ostkrämen och en sallad av de grönsakerna du har hemma.
TIPS!
Fler tips!
Blodpuddingsfavorit Lithells

Fler tips!

Här hittar du fler goda vardagsrätter.

Läs mer