Billigt, enkelt och perfekt i matlådan blir det med Siris matiga bulgursallad med kikärtor, grönkål och mjukstekt lök. Salladsost på toppen ger krämighet och sälta medan rostade frön står för krisp och nötighet.
Skala och skiva löken tunt. Stek den gyllene i olivolja i en stekpanna. Salta.
Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Hacka persiljan. Häll av och skölj kikärterna.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen i en stor skål.
Vänd ned den varma bulguren och kikärterna i dressingen och låt svalna.
Plocka bladen från grönkålsstjälkarna i mindre bitar, ta ej med stjälkarna. Lägg i en skål, ringla över olja och strö över salt. Massera/krama grönkålen mjuk.
Rosta solroskärnorna i en torr och het panna, när de fått lite färg lägger du i sesamfröna och fortsätter rosta lite.
Blanda ihop bulgur med löken och grönkålen. Toppa med salladsost i bitar, fröna och persilja.