Engelsk trädgårdsrisotto

Engelsk trädgårdsrisotto
Foto: TV4

Engelsk trädgårdsrisotto

Av: Francesca - Lysekil

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

ca 2 h

Risotto med färska ärtor och hemgjord grönsaksbuljong.

Ingredienser

portioner
  • 40 g smör
  • 1 silverlök
  • 150 ml vitt vin
  • 750 g risottoris
  • 100 g färska ärtor
  • mynta, till servering
  • 2 l buljong
  • 150 g parmesanost

Buljong

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 purjolök
  • 2 l vatten
  • salt
  • peppar
  • krasse, till servering
  • färska ärtor, till servering
  • parmesanost, till servering

Gör så här

Buljong till risotto

  1. Stek vitlök, lök, morot, selleri och purjolök försiktigt. Tillsätt salt, peppar och vatten och reducera i 3 timmar.
  2. Smält smör och tillsätt finhacka lök och vitlök, Låt fräsa.
  3. Tillsätt ris och ett stort glas vin. Låt koka in helt. Häll på buljong låt koka in, det tar omkring 1,5 timmar tills risotton är helt krämig.
  4. Risotton serveras med gröna ärtor och vitlökskrasse samt lite parmesan på toppen.