Smöra och mjöla ett bakplåtspapper som täcker en långpanna. Blanda samman potatismjöl och bakpulver.
Skilj äggulor och vitor åt, slå vitorna till hårt skum. Vispa sedan äggulor och socker till pösig äggtoddy.
Rör ned mjölblandningen i äggtoddyn och skär sedan varsamt ned äggvitevispet.
Bred ut smeten i en långpanna och grädda snabbt (ca 5 minuter) på 250 grader. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt kallna med plåten som lock.
Skär kakan i 8 cm breda längder på tvären (använd linjal).
Nötbotten
Rita upp en cirkel på ett bakplåtspapper, 23 cm i diameter. Smöra pappret.
Blanda samman florsocker och malda valnötter i en skål. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör varsamt ned socker- och nötblandningen.
Bred ut smeten till en tunn botten över cirkeln på smörpappret.
Grädda i ca 15 minuter, då kakan bör vara sprödbakad. Lossna bottnen med en tunn kniv då den har svalnat. Stoppa bottnen i plastpåse så länge och förvara torrt.
Nougatchokladkräm
Koka upp gräddmjölken med sockret tills det är simmigt, det tar några minuter på svag värme.
Vispa ned kakaon och skiva ned 150 g av nougaten. Vispa till en jämn smet och rör sedan ner smöret.
Låt krämen kallna och rör samman den under tiden så att inte smöret kryper ut. Krämen blir mjuk och bredbar.
Bred ut krämen över rulltårtelängderna, som sedan täcks med vispad grädde.
Montering
Lägg din nötbotten på ett fat. Rulla samman en rulltårtslängd och lägg den på nötbottens mitt. Fortsätt att rulla övriga remsor tills det blir en stor rulltårta på kakbottnen. Tryck samman dem lätt.
Täck hela tårtan med vispad grädde. Ta nöthacket i kupad hand och täck tårtans kanter.
Pudra över kakao över tårtans topp. Spritsa gräddklickar runt om kanterna. Skiva 100 g nougat med osthyvel eller potatisskalare och lägg skivorna i mitten av tårtan.
Servera direkt eller sätt tårtan kallt till servering.