Margarethas tunnbröd av
Nyhetsmorgon,  


10 Tack för din röst

  1. Värm degspadet till 37 grader.
  2. Smula ner jästen. Tillsätt salt och det mesta av mjölet.
  3. Låt jäsa 2 timmar.
  4. Knåda degen på bakbordet och ta ut lagom stora ämnen som får jäsa under bakduk ytterligare 2 minuter.
  5. Kavla ut dem en i taget med kavel och därefter med kruskavel till tunna kakor. Borsta av mjölet, rulla upp på kavel, lägg på en rund bakspade, borsta av på andra sidan och skjut in i den vedeldade bakuugnen.
  6. Grädda snabbt och vrid brödkakan under gräddningen.

Tunnbrödsklämma

av Malin Söderström
  •  15 min
  •  8 ingr

Ingera

av Marcus Samuelsson
  •  7 ingr

Fruktbröd

av Jan Hedh
  •  19 ingr
  •  25 min
  •  14 ingr

Gubbröra, kockens recept

av Nils Emil Ahlin
  •  20 min
  •  10 ingr

Mormors grova kringlor

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr

Tunnbrödrulle

av Pelle Johansson
  •  5 min
  •  4 ingr

Göspaket

av Fredrik Eriksson
  •  40 min
  •  9 ingr
  •  14h
  •  14 ingr

Mjukt tunnbröd

av Alexandra Zazzi
  •  50 min
  •  8 ingr
  •  1h 45 min
  •  12 ingr

Davids knäckebröd på surdeg

av David Zetterström
  •  8 ingr

Dinkelbullar

av Leila Lindholm
  •  2h 25 min
  •  15 ingr

Rågsiktskakor

av Leila Lindholm
  •  1h 35 min
  •  10 ingr

Rågbulle

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  8 ingr

Dinkelbröd

av Renée Voltaire
  •  2h 20 min
  •  9 ingr