• 4 liter mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 kg rågsikt
  • 10.5 kg grahamsmjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk farinsocker
  1. Värm degspadet till 37 grader.
  2. Smula ner jästen. Tillsätt salt och det mesta av mjölet.
  3. Låt jäsa 2 timmar.
  4. Knåda degen på bakbordet och ta ut lagom stora ämnen som får jäsa under bakduk ytterligare 2 minuter.
  5. Kavla ut dem en i taget med kavel och därefter med kruskavel till tunna kakor. Borsta av mjölet, rulla upp på kavel, lägg på en rund bakspade, borsta av på andra sidan och skjut in i den vedeldade bakuugnen.
  6. Grädda snabbt och vrid brödkakan under gräddningen.

Annons:

Liknande recept

Mjukt tunnbröd

av Alexandra Zazzi
  •  50 min
  •  8 ingr
  •  1h 50 min
  •  7 ingr

Mormors grova kringlor

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  7 ingr

Hårt tunnbröd

av Alexandra Zazzi
  •  6 ingr

Knäckebröd från Äppelviken

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr

Ostgifflar

av Yvonne Ryding
  •  2 h
  •  9 ingr

Brunkebergs svartbröd

av Heléne Johansson
  •  13 ingr

Birgittas baguetter

av Anders Levén
  •  8 ingr