Foto: TV4

Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta


4

En len vitlökssoppa med tryffel och chili. Serveras med paprika toast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  • 1.5 msk smör
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.75 msk kycklingfond
  • 0.5 msk sherry
  • 4 st vitlöksklyftor
  •   tryffelolja
  • 1 st chili

Paprikatoast

  •   landbröd
  •   paprikapulver
  •   dill
  •   flingsalt
  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.
  2. Paprikatoast
    Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.

Annons:

Liknande recept

  •  13 ingr
  •  25 ingr
  •  2h
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  16 ingr