Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta
Foto: TV4

Vitlökssoppa - Elisabeths ungerska hetta av
Halv åtta hos mig,  


4

En len vitlökssoppa med tryffel och chili. Serveras med paprika toast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 5/5   Röster: 1 Tack för din röst
  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka scharlottenlöken fint och fräs i smöret någon minut. Häll i vetemjölet och rör ut i lökfräset. Tillsätt vattnet och rör tills redningen löst sig. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Häll i grädden, kycklingfonden och sherryn. Pressa i vitlöken i soppan och låt koka upp. Låt koka cirka 5 min. Häll i soppan i en mixer och mixa slät (cirka 15 sekunder). Toppa med finhackad chili och några droppar tryffelolja. Servera omgående.
  2. Paprikatoast: Skär brödet i lagom längder (ta bort kanterna). Smält lite smör i en stekpanna stek brödet, Krydda med paprikapulver, dill och salt. Stek på båda sidor och låt svalna. Färdiga att serveras.
  •  12 ingr
Soppa à la Ragnhild

Soppa à la Ragnhild

av Lisbeth - Stockholm
  •  12 ingr
Rödbetssoppa

Färgstark soppa à la Rosén

av Malin - Stockholm
  •  30 minuter
  •  9 ingr
Sherry shrimp blues

Sherry shrimp blues

av Johan Hallendorff
  •  30 min
  •  11 ingr
Solkysst majssoppa

Solkysst majssoppa

av Linda Bergling
  •  7 ingr
  •  30 min (1,5 h jäsning)
  •  20 ingr
Cajun räkcocktail

Cajun räkcocktail

av David - Visby
  •  30 min
  •  17 ingr
  •  15 min + 1 h
  •  10 ingr
Dillpestoinbakad lammytterfilé

Dillpestoinbakad lammytterfilé

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr

Rotfruktsgratäng

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr