Ugnsrostade grönsaker av
Nyhetsmorgon,  


Tack för din röst

Elisabeth Johanssons ugnsrostade grönsaker är perfekta som tillbehör till exempelvis grillat. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen och rotrukterna i klyftor och lägg dem på en plåt. Droppa över olja och vänd klyftorna i oljan. Sätt in plåten i ugnen i 5 minuter.
  3. Skala och skär under tiden löken i klyftor.
  4. Tag ut plåten och lägg på klyftorna och örterna vänd runt i oljan på plåten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur stora klyftorna är. Tag ut, strö över lite salt.
  5. Strimla och stek baconet.
  6. Dela fetaosten i fyra skivor. Blanda olivolja, citronolja, mynta och citronskal. Häll marinaden över fetaosten.
  7. Strö feta ost och bacon på de ugnsrostade grönsakerna.
  •  45 min
  •  12 ingr

Ostsufflé

av Magnus Johansson
  •  30 min
  •  10 ingr

Ugnsrostad potatis

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  6 ingr

Västerbottenpinnar

av Fredrik Eriksson
  •  10 ingr
  •  14 ingr
  •  9 ingr

Matjessushi

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  5 ingr

Rostade grönsaker

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 min
  •  12 ingr

Stekt kulpotatis

av Per Morberg
  •  6 ingr
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  3h 15 min
  •  9 ingr
  •  10 ingr