Ugnsrostade grönsaker av
Nyhetsmorgon,  


Elisabeth Johanssons ugnsrostade grönsaker är perfekta som tillbehör till exempelvis grillat. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen och rotrukterna i klyftor och lägg dem på en plåt. Droppa över olja och vänd klyftorna i oljan. Sätt in plåten i ugnen i 5 minuter.
  3. Skala och skär under tiden löken i klyftor.
  4. Tag ut plåten och lägg på klyftorna och örterna vänd runt i oljan på plåten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur stora klyftorna är. Tag ut, strö över lite salt.
  5. Strimla och stek baconet.
  6. Dela fetaosten i fyra skivor. Blanda olivolja, citronolja, mynta och citronskal. Häll marinaden över fetaosten.
  7. Strö feta ost och bacon på de ugnsrostade grönsakerna.
  •  30 min
  •  10 ingr