Ugnsrostade grönsaker


Elisabeth Johanssons ugnsrostade grönsaker är perfekta som tillbehör till exempelvis grillat. Receptet är beräknat till cirka 4-6 personer.

  • 4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 4 st rödbetor
  • 2 st rödlökar
  • 2.5 msk kallpressad rapsolja
  •   Några kvistar timjan och salvia
  •   Flingsaltsalt eller salt

Citron och myntamarinerad fetaost

  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl citronolja
  • 1 msk hackad färsk marockansk mynta den som är lite kraftigare och ofta säljs i lösvikt
  • 0.5 st citron, finrivet skal
  • 1 pkt bacon
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skär potatisen och rotrukterna i klyftor och lägg dem på en plåt. Droppa över olja och vänd klyftorna i oljan. Sätt in plåten i ugnen i 5 minuter.
  3. Skala och skär under tiden löken i klyftor.
  4. Tag ut plåten och lägg på klyftorna och örterna vänd runt i oljan på plåten och sätt tillbaka in i ugnen i ca 10 minuter beroende på hur stora klyftorna är. Tag ut, strö över lite salt.
  5. Strimla och stek baconet.
  6. Dela fetaosten i fyra skivor. Blanda olivolja, citronolja, mynta och citronskal. Häll marinaden över fetaosten.
  7. Strö feta ost och bacon på de ugnsrostade grönsakerna.

Annons:

Liknande recept

Rostade grönsaker

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 min
  •  12 ingr
  •  14 ingr

Marockansk gryta

av recept.nu
  •  15 ingr

Jerk Chicken

av Per Morberg
  •  19 ingr

Laxi ugn med örtdressing

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  9 ingr

Ernsts sås

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 min
  •  7 ingr

Bettans romtopf

av Elisabeth Johansson
  •  6 ingr