Foto: Stefan Wettainen

Cheesecake med choklad


14 bitar

Cheesecakens Rolls Royce! Maffig botten med krämig chokladfyllning. Recept från boken Choklad

Cheesecake med choklad

Botten

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  •   Smör till formen

Fyllning

  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 300 g färskost
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt espressokaffe
  • 0.5 msk kakao
  1. Cheesecake med choklad
    Kör smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao i mixern till en tjock och jämn smet. 
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna.
  3. Häll i smeten och jämna till ytan. Sätt in formen i kylen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den i mikron på låg effekt, rör om emellanåt så att den inte blir bränd.
  5. Mixa ihop färskost, ägg, socker och vaniljsocker.
  6. Tillsätt den smälta chokladen, grädde och kaffe och mixa till en jämn massa.
  7. Ta fram formen ur kylen och häll i fyllningen.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter.
  9. Ta ut kakan och låt svalna.
  10. Ställ in den i kylen och låt stå ett par timmar. Pudra över kakao innan kakan serveras.

Annons:

Liknande recept

No bake cheesecake

av Linda Lomelino
  •  10 ingr

Dubbel sockerkaka med choklad

av Elisabeth Johansson
  •  15 ingr
  •  10 ingr

Layered chocolate cake

av Leila Lindholm
  •  19 ingr

Brownies

av Elisabeth Johansson
  •  9 ingr

Cheesecake med pepparkaka

av Monika Ahlberg
  •  8 ingr

Äppelkaka med choklad

av Paolo Roberto
  •  13 ingr