Brownies

Brownies
Foto: Stefan Wettainen
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Brownies

9 ingredienser

Mjuka, fylliga och lite sega … Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass. Mums! Recept från boken Choklad

Ingredienser

portioner bitar
  • 125 g mörk choklad 60 %
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g pekannötter (eller valnötter)
  • 100 g vit choklad 70 % (eller mörk choklad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka 125 g choklad och smält den på låg effekt i mikron.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Vispa upp ägg i en separat bunke.
  5. Arbeta in de uppvispade äggen i smörsockret lite i taget (så att ytan krackelerar och blir frasig) och därefter den smälta chokladen.
  6. Sikta kakao, vaniljsocker och vetemjöl och rör försiktigt ner i blandningen.
  7. Hacka 100 g choklad och nötter grovt och vänd ner i chokladsmeten.
  8. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24 x 24 cm.
  9. Häll i smeten och grädda kakan i 27–30 minuter.
  10. När kakan är klar ska den fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna och skär upp i bitar.