Pilgrimsmussla med jordärtkocksskum och bogfläsk

Pilgrimsmussla med jordärtskocksskum
Foto: tv4

Pilgrimsmussla med jordärtkocksskum och bogfläsk

Av: Elisabeth - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Stekta pilgrimsmusslor på en bädd av jordärtskocksskum. Toppas med knaprigt bogfläsk och persiljeolja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kruka persilja
  • neutral olja
  • 250 g jordärtskocka, skalade
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 150-200 g bogfläsk
  • 4-8 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Mixa persilja tillsammans med olja till en sås.
  2. Skala och skär jordärtskockan i tunna bitar.
  3. Lägg i kastrull tillsammans med buljong, mjölk och grädde. Låt koka på medeltemperatur tills jordärtskockan mjuknat.
  4. Mixa och sila blandningen. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, mixa den varma blandningen riktigt skummig.
  5. Tärna bogfläsket i mindre tärningar. Stek på hög värme tills fläsket fått generös färg.
  6. Stek pilgrimsmusslorna med smör på hög värme.
  7. Servera pilgrimsmusslorna på en bädd av skum/kräm. Strö fläsktärningarna runt pilgrimsmusslorna och skummet. Droppa persiljeoljan som en färgklick runt fläsktärningarna.