Brantevikssill
Foto: Holger Edström

Brantevikssill av
Sill, ägg och nubbe,  


Brantevik är ett litet trevligt fiskeläge på Österlenkusten söder om Simrishamn. Receptet har gamla anor och är ett av den skånska Sillakademins paradnummer.

Receptet räcker till 1 burk.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.5/5   Röster: 2 Tack för din röst
  1. Dra skinnet av sillfiléerna så att varje filé delas i två. Blanda ihop ingredienserna till lagen, rör om väl och lägg ner sillfiléerna i den. Låt stå på sval plats 1 dygn. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.
  2. Blanda hackad lök, kryddor och dill. Vänd till sist snabbt i sockret och rör om.
  3. Varva sill och krydd- och sockerblandningen i en hög glasburk och avsluta med ett lager av sockerblandningen. Observera att det inte ska tillsättas någon vätska; sillen vattnar sig allt eftersom och det bildas en lag.
Varm matjeslåda

Varm matjeslåda

av Eja Nilsson
  •  9 ingr
Pepparrotssill

Pepparrotssill

av Tove Nilsson
  •  7 ingr
  •  8 ingr
Leif Mannerströms senapsill

Leif Mannerströms senapsill

av Leif Mannerström
  •  8h 30 min
  •  6 ingr
Matjes i glas

Matjes i glas

av Eja Nilsson
  •  8 ingr
Glasmästarsill

Glasmästarsill

av Per Morberg
  •  12 ingr
Pillasill

Pillasill

av Eja Nilsson
  •  9 ingr
Tinas Pernodsill

Tinas Pernodsill

av Tina Nordström
  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  4 ingr
Tjeckisk äggsallad

Tjeckisk äggsallad

av Eja Nilsson
  •  9 ingr
  •  16 ingr