Naimas mjukkakor av
Efter tio,  


1h 50 min

Enkla, mjuka kakor som passar både till mat och frukost. Receptet räcker till 5 kakor.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
  2. Häll ner smörblandningen i en bakmaskin och smula ner jästen. Rör runt tills jästen är upplöst och tillsätt sedan salt och sirap.
  3. Sätt igång matberedaren och tillsätt lite av mjölet i taget, tills degen är smidig. Ibland behöver man inte tillsätta allt vetemjöl, så var uppmärksam!
  4. Låt degen vila under bakduk i 45 minuter, vänd sedan ut den på ett bakbord och dela den i fem delar.
  5. Kavla ut varje del till en rund kaka, 15-20 centimeter i diameter.
  6. Lägg kakorna på bakplåtar täckta med bakplåtspapper, lägg bakdukar över och lämna för jäsning i ungefär 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250-275 grader.
  7. Nagga kakorna efter jäsningen och grädda dem högt upp i ugnen i 3-4 minuter var. Låt dem kallna under bakduk.
American apple pie

American apple pie

av Leila Lindholm
  •  1h 35 min
  •  15 ingr
Layered chocolate cake

Layered chocolate cake

av Leila Lindholm
  •  19 ingr
Leilas kokostoppar

Leilas kokostoppar

av Leila Lindholm
  •  25 min
  •  6 ingr
gammaldags rabarberkaka

Gammaldags rabarberkaka

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  23 ingr
  •  12 ingr
  •  10 ingr
Veganfärslimpa med kantarellsås

Veganfärslimpa med kantarellsås

av Mattias Kristiansson
  •  23 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr

Delirium

av Okänd
  •  4 ingr
  •  15 ingr