Foto: MILIS SMITH/ Ica Bokförlag

Cowboysoppa med köttfärs


30 min4

  • 300 g köttfärs
  • 1  gul lök
  • 1  vitlöksklyfta
  • 3  potatisar, tärnade
  • 1  stor paprika, tärnad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk torkad oregano
  •   salt
  •   salt och svartpeppar
  •   färska örter
  1. Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.
  2. Tillsätt potatis och paprika och fräs i ytterligare någon minut.
  3. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
  4. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med färska örter

Annons:

Köttfärssoppa

av Anders Levén
  •  20 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr

Laxsoppa

av Ulrika Davidsson
  •  15 ingr

Gulaschsoppa

av Anders Levén
  •  18 ingr

Texas red chili

av Christer Söderberg, Tommy Myllymäki
  •  3-4 h (alt. 1 h i tryckkokare)
  •  26 ingr

Lövbiffsgryta

av Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson
  •  14 ingr