Vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse

Vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse
Foto: TV4

Vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse

Av: Efrem - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Rabarber och vit choklad i en härligt sötsyrlig dessert.

Dryck: Chateau du Levant 4153-02

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 200 g vit bakchoklad, i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg

Rabarber

  • 5 rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Chokladmousse

  1. Smält försiktigt chokladbitarna i ett vattenbad.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa upp ägget i en annan skål och rör ner det i den smälta chokladen.
  4. Vänd ner grädden och kesellan i chokladen och ställ kallt minst två timmar före servering.

Rabarber

  1. Skölj och skiva rabarbern och lägg dem i en kastrull, tillsätt socker.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen, lägg även med stången.
  3. Ställ kastrullen på spisen och sjud allt sakta i 5-7 minuter. Ingen vätska behövs.
  4. Låt svalna.
  5. Serveras i djupa tallrikar med en klick chokladmousse.