Vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse
Foto: TV4

Vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse av
Halv åtta hos mig,  


4

Rabarber och vit choklad i en härligt sötsyrlig dessert.

Dryck: Chateau du Levant 4153-02

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Chokladmousse
    Smält försiktigt chokladbitarna i ett vattenbad.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa upp ägget i en annan skål och rör ner det i den smälta chokladen.
  4. Vänd ner grädden och kesellan i chokladen och ställ kallt minst två timmar före servering.
  5. Rabarber
    Skölj och skiva rabarbern och lägg dem i en kastrull, tillsätt socker.
  6. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen, lägg även med stången.
  7. Ställ kastrullen på spisen och sjud allt sakta i 5-7 minuter. Ingen vätska behövs.
  8. Låt svalna.
  9. Serveras i djupa tallrikar med en klick chokladmousse.
  •  30 min
  •  17 ingr