Foto: TV4

Vaniljkokt rabarber med vit chokladmousse


4

Rabarber och vit choklad i en härligt sötsyrlig dessert.

Dryck: Chateau du Levant 4153-02

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Chokladmousse

  • 200 g vit choklad, i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1 dl kesella

Rabarber

  • 5 st rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  1. Chokladmousse
    Smält försiktigt chokladbitarna i ett vattenbad.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa upp ägget i en annan skål och rör ner det i den smälta chokladen.
  4. Vänd ner grädden och kesellan i chokladen och ställ kallt minst två timmar före servering.
  5. Rabarber
    Skölj och skiva rabarbern och lägg dem i en kastrull, tillsätt socker.
  6. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen, lägg även med stången.
  7. Ställ kastrullen på spisen och sjud allt sakta i 5-7 minuter. Ingen vätska behövs.
  8. Låt svalna.
  9. Serveras i djupa tallrikar med en klick chokladmousse.

Annons:

Vit chokladmousse

av Rickard Hasselblad
  •  55 min
  •  7 ingr
  •  15 min + 1 h
  •  10 ingr

Chokladmousse

av Danyel Couet
  •  8 ingr

Rosa drömmar från snåren

av Lisa Lönner Pulkkinen
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  15 min
  •  6 ingr