Dipp med kronärtskocka och spenat

koket.se
Dipp med kronärtskocka och spenat ny
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Dipp med kronärtskocka och spenat

11 ingredienser

15 m

Den här härliga dippsåsen med chips och grönsaksstavar är perfekt till fredagsmyset när man vill äta med vänner och familj framför tvn.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 burk kronärtskockshjärta, inlagda men avrunna och delade i kvartingar [400 g]
  • 150 g babyspenat
  • 300 g färskost
  • 50 g parmesanost
  • 1 tsk citronskal
  • salt
  • peppar
  • 1-2 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Riv eller finhacka vitlöken.
  2. Stek vitlöken i smör tillsammans med chiliflakes tills det doftar gott.
  3. Tillsätt kronärtskockorna och stek i ytterligare 2–3 minuter under omrörning.
  4. Strö i spenaten i omgångar och rör om tills spenaten vissnat ner helt och vätskan kokat in.
  5. Tillsätt färskost samt parmesan och låt smälta ner under omrörning.
  6. Slutligen tillsätter du citronskal, salt och peppar. Smaka av med lite mer citronsaft mot slutet.
  7. Servera dippen med lättsaltade chips och krispiga grönsaker så som gurka, morötter, endiver, rädisor, selleri eller blomkål.