Dillkokta skaldjur

POPULÄRT
koket.se
Dillkokta skaldjur
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Dillkokta skaldjur

10 ingredienser

20 m + 2 h

Att koka sina egna skaldjur blir sagolikt gott. Här kokas hummer, krabba och havskräftor i en lag på öl, dill och fänkål. Okokt krabba kan vara klurigt att hitta, därför ges två alternativ på tillagning i receptet.

Tips! Riktmärke för en hummer är att en på 500 g inte ska koka mer än max 6-7 minuter, sen svalna i spadet. Minska något på tiden för Languster (4-5 minuter).

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 humrar (eller languster)
  • 8 havskräfta
  • 2 krabbor
  • 1 kruka färsk dill
  • 2 msk dillfrö
  • 3 msk fänkålsfrö, krossade
  • 10 vitpepparkorn, krossade
  • 2 ljusa öl [33 cl]
  • 2-3 l vatten
  • 4-6 msk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten med kryddor, öl och dillstjälkar. Smaksätt med 2 msk salt per liter vatten.
  2. Lägg i hummer/languster och låt småsjuda i 4-5 alt 6-7 minuter. Om du har okokt krabba ska du lägga ner dem samtidigt som hummern.
  3. Lägg ner havskräftorna och ev kokt krabba när det är 2 minuter kvar och låt alltsammans svalna i kokspadet. Sätt i kyl och låt stå i minst 2-3 timmar innan servering för det ska dra åt sig smakerna.