Foto: TV4

Piccata Milanese


1h 30 min4

Panerad kalvytterfilé som serveras med kokt ris och röd mangoldsallad.

Vintips från Diana
Barbera dÁlba Maria Gioana 2006 DOC art nr 72377, 135 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Kalv

  • 6 hg kalvytterfilé
  •   mjöl
  •   ägg
  •   skorpsmulor
  •   smör
  •   rapsolja
  •   parmesan

Tomatsås

  •   2 burkar konserverade tomater (Mutti Pommodore á filetti)
  •   1 hel hackad gul lök
  • 1 msk tomatpasta
  • 1 krm basilika
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm oregano
  •   parmesanost
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 msk salt, till riset
  •   Röd mangoldsallad
  1. Kalvfilé
    Banka ut filén och dubbelpanera i mjöl/ägg/skorpsmulor.
  2. Stek i smör och rapsolja.
  3. Toppa med parmesanost.
  4. Tomatsås
    Koka ihop ingredienserna i minst en timma på låg värme till en ganska tjock sås.
  5. Ris
    Koka upp 8 dl vatten med salt, lägg i riset och koka i ytterligare cirka 12 minuter.
  6. Servera med mangoldsallad och valfri dressing.

Annons:

Liknande recept

Kyckling milanese

av Paolo Roberto
  •  45 min
  •  15 ingr

Piccata milanese med spenat och ruccola

av Maria Arnholm - politikervecka
  •  1 h
  •  19 ingr

Cotoletta alla milanese

av Jennie Walldén
  •  18 ingr

Piccata Milanese

av Pelle Johansson
  •  14 ingr
  •  16 ingr

Räkris

av recept.nu
  •  7 ingr

Piccata

av Johan Jureskog
  •  17 ingr
  •  14 ingr