Piccata Milanese

Piccata Milanese
Foto: TV4

Piccata Milanese

Av: Diana - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1h 30 min

Panerad kalvytterfilé som serveras med kokt ris och röd mangoldsallad.

Vintips från Diana
Barbera dÁlba Maria Gioana 2006 DOC art nr 72377, 135 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Kalv

  • 600 g kalvytterfilé
  • vetemjöl
  • ägg
  • skorpsmulor
  • smör
  • rapsolja
  • parmesanost

Tomatsås

  • 2 burkar konserverade tomater (Mutti Pommodore à filetti)
  • 1 hel gul lök, hackad
  • 1 msk tomatpasta
  • 1 krm basilika
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm oregano
  • parmesanost
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 msk salt, till riset
  • röd mangoldsallad

Gör så här

Kalvfilé

  1. Banka ut filén och dubbelpanera i mjöl/ägg/skorpsmulor.
  2. Stek i smör och rapsolja.
  3. Toppa med parmesanost.

Tomatsås

  1. Koka ihop ingredienserna i minst en timma på låg värme till en ganska tjock sås.

Ris

  1. Koka upp 8 dl vatten med salt, lägg i riset och koka i ytterligare cirka 12 minuter.
  2. Servera med mangoldsallad och valfri dressing.