Mördarsniglar på toast


30 min

Mördarsniglar kan enligt krögaren David Kallos faktiskt göra lite gott. På en toast till exempel. Hör du till den som vågar prova, så har du här David Kallos eget recept.

Om man vill kan man ta med hackade champinjoner i fräset. Ska man ha det som drinktilltugg så köp en påse crostini istället för toastbrödet.

  • 20 st sniglar
  • 1 st lagerblad
  • 1 st morot
  • 1 bit lök
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 pkt tärnat bacon
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 bit chili, finhackad
  • 1 dl hackade färska örter
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 st persikor (kan bytas ut mot annan söt frukt)
  •   lite socker
  •   salt
  •   Ev. chili eller paprika pulver
  •   smör att steka i
  1. Lägg sniglarna i ett stort durkslag, strö på rikligt med salt och spola bort slemmet som frigörs.
  2. Koka upp rikligt med vatten, i med sniglarna och koka ca en halv minut.
  3. Fiska upp sniglarna och upprepa med rent vatten cirka 5 gånger.
  4. Koka upp nytt vatten med morot lök lagerblad och koka där sniglarna ca 10 min.
  5. Skär upp sniglarna i buken och skrapa ut innehållet. Det kvarvarande " skalet" hackas fint.
  6. Halvera persikorna, ta ut kärnan, Salta och strö på lite socker och paprikapulver. Baka i ugn 175 grader 5- 10 min.
  7. Stek brödskivorna frasiga i smör. Låt överflödigt fett rinna av på en bit hushållspapper.
  8. Fräs baconet, när det fått färg i med den hackade löken, chilin och vitlöken.
  9. När löken är stekt vänd ner snigelhacket och de hackade örterna.
  10. Lägg snigelröran på toastskivorna och en persika ovanpå.

Annons:

Liknande recept

  •  25 ingr
  •  7 ingr

Östmans sniglar

av Stig Östman
  •  12 ingr
  •  19 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr
  •  35 min
  •  15 ingr