Foto: Julia Bejerot-Winkler

Vaniljyoghurt med blåbärskompott och champagne


2

Efterrätter är goda och ofta lätta att göra. Den här efterrätten är gjord på blåbär och yoghurt med vaniljsmak.

KISHTI TOMITAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Rom,kaviar, pilgrimsmusslor, Tofu, koriander ,oregano och timjan, ingefära Olivolja, Balsamico, Aged Balsamico den som är som sirap, vitlök

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Rom-Kaviar, Tofu
− Renskav (hemifrån)
− Potatis ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Ingefära färsk ca 10:-
− Koriander ca 10:-
− Purjolök ca 10:-
− Morötter ca 5:-
− Sugar snaps ca 10:-
− Pinjenötter ca 10:-
− Löjrom 10g ca 40:-
− Blåbär ca 10:-
TOTAL: 120:-

  • 4 msk yoghurt
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl vitt torrt vin
  •   champagne
  1. Blanda yoghurt, socker, vaniljsocker och mjölk.
  2. Koka ihop en sockerlag på socker och vitt vin, ta av från värme och vänd i blåbären.
  3. Servera vaniljyoghurten med blåbärskompotten på och toppa med champagne.

Annons:

Liknande recept

Sommarmuffins

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Vaniljglass med blåbärskompott

av Ted Johansson, Gert Klötzke
  •  11 ingr

Chokladmuffins

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr

Pie in a jar

av Linnea Johansson
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  11 ingr