Vaniljyoghurt med blåbärskompott och champagne
Foto: Julia Bejerot-Winkler

Vaniljyoghurt med blåbärskompott och champagne av
Kockduellen,  


2 Tack för din röst

Efterrätter är goda och ofta lätta att göra. Den här efterrätten är gjord på blåbär och yoghurt med vaniljsmak.

KISHTI TOMITAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Rom,kaviar, pilgrimsmusslor, Tofu, koriander ,oregano och timjan, ingefära Olivolja, Balsamico, Aged Balsamico den som är som sirap, vitlök

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Rom-Kaviar, Tofu
− Renskav (hemifrån)
− Potatis ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Ingefära färsk ca 10:-
− Koriander ca 10:-
− Purjolök ca 10:-
− Morötter ca 5:-
− Sugar snaps ca 10:-
− Pinjenötter ca 10:-
− Löjrom 10g ca 40:-
− Blåbär ca 10:-
TOTAL: 120:-

  1. Blanda yoghurt, socker, vaniljsocker och mjölk.
  2. Koka ihop en sockerlag på socker och vitt vin, ta av från värme och vänd i blåbären.
  3. Servera vaniljyoghurten med blåbärskompotten på och toppa med champagne.