Dantes bästa pasta carbonara

POPULÄRT
koket.se
Dantes bästa pasta carbonara
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Dantes bästa pasta carbonara

6 ingredienser

30 min

En middagsfavorit från det italienska köket lagad på klassiskt vis utan grädde. En skvätt pastavatten i såsen tillsammans med ägg och parmesan gör den riktigt krämig.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g pancetta, tärnad (eller guanciale, griskind)
  • 4 äggulor
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 400 g spaghetti (gärna spaghettoni som är en lite tjockare variant av spaghetti)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek pancettan (eller guancialen) kripsig i en stor och djup stekpanna.
  2. Lyft upp köttet med en hålslev och låt det rinna av på hushållspapper. Spara fettet som blivit i pannan i en skål vid sidan om.
  3. Blanda äggulorna med den rivna parmesanosten samt lite av fettet tills det blir en len röra.
  4. Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen (ca 70 % av angiven tid).
  5. När pastan är klar, vänd ner pastan i pannan tillsammans med fettet och 1-2 dl pastavatten. Låt koka upp och blanda med en träslev tills allt börjar bli krämigt.
  6. Stäng av värmen och vänd ner ägg- och parmesanröran, blanda runt ordentligt.
  7. Avsluta med den stekta pancettan/guancialen och rikligt med nymalen svartpeppar. Ät genast!