Crêpes med vallmo och lemoncurd

Crêpes med vallmo och lemoncurd
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Crêpes med vallmo och lemoncurd

13 ingredienser

1 h

De här ljuvliga crêpesen med vallmo och lemoncurd är ett måste att testa i vårsolen!

Ingredienser

portioner crêpes

Crêpes

  • 25 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk blå vallmofrön
  • smör (till stekning)

Lemoncurd

  • 3 citroner, ekologiska
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör, gärna osaltat

Gör så här

Crêpes

  1. Smält 25 g smör och låt svalna.
  2. Vispa ihop mjölk och vetemjöl till en slät smet.
  3. Tillsätt äggen och rör om.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om på nytt.
  5. Häll i smöret och låt sedan smeten stå i kylen i minst 30 minuter.
  6. Värm en stekpanna på medelvärme. Häll i ca 1 deciliter smet åt gången och stek crêpesen på båda sidor.

Lemoncurd

  1. Skrubba citronerna till curden.
  2. Riv ner skalet i en kastrull och pressa i saften.
  3. Tillsätt äggulor, ett helt ägg och socker. Värm på medelvärme utan att det kokar. Rör hela tiden tills du ser spår från vispen i krämen.
  4. Ta av från värmen, sila genom en finmaskig sil och tillsätt smöret.
  5. Häll över curden i en skål och låt svalna. Täck sedan skålen med plastfolie och låt kallna i kylen.

Servering

  1. Bred ett tunt lager lemoncurd på crêpesen och rulla ihop dem. Pudra eventuellt över lite florsocker.