Crème brûlée med skinka, dadlar och hasselnötter

koket.se
Crème brûlée med skinka, dadlar och hasselnötter
Adam Dahlberg
Adam Dahlberg

Crème brûlée med skinka, dadlar och hasselnötter

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

1 h

En klassisk crème brûlée men med lite annorlunda topping kan bli en riktig succé till helgen.

Se Adam Dahlberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 6 äggulor
  • rörsocker

Servering

  • hasselnötter
  • färska dadlar
  • pata negra

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde, urskrapad vaniljstång samt vaniljstången och låt koka upp. Låt stå minst tio minuter och ta sedan bort vaniljstången.
  2. Blanda socker och äggulor. Tillsätt det sedan i gräddblandningen.
  3. Häll upp smeten i låga keramikformar och ställ dem i vattenbad i en långpanna.
  4. Grädda på 150 grader i 30-40 minuter. Skaka lite på formarna så att du ser att de stelnat. Har du en termometer så tillaga dem till 86 grader.
  5. Ställ formarna i kylskåpet så de blir ordentligt kalla.
  6. Häll på lite finmalet rörsocker och bränn av med en brännare vid servering.

Servering

  1. Toppa med hasselnötter, färska dadlar och nyskivad pata negra.