Cookies med hackad mörk choklad är en god avslutning på middagen. Här blir den extra festlig med en parfait som smakar av basilika och en liten kompott på jordgubbar.
Parfait: Mixa basilika och yoghurt i en mixer. Vispa äggulor, honung och socker vitt och fluffigt. Tillsätt yoghurt och vispad grädde, fyll små formar med smeten och frys in.
Chokladcookies: Rör ihop smör, socker, mjöl, bikarbonat och fröna från vaniljstången. Hacka valnötterna och chokladen och rör ner det. Vispa upp och tillsätt ägget. Forma smeten till en rulle i smörpapper och låt den vila i kylen. Skiva sedan upp rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Baka i 175° i 12–15 minuter.
Jordgubbskompott: Rensa och skölj jordgubbarna och skär dem i kuber, finhacka basilikan. Blanda jordgubbarna med socker och basilika, låt kompotten stå i kylen en stund så mognar smakerna.