Gravlax-sashimi med senapssås

Gravlax sashimi med egen sås och soja
Foto: Tv4

Gravlax-sashimi med senapssås

Av: Claes af Geijerstam

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

20 min

Clabbes sashimi på gravlax som serveras med gravlaxssås, soja och sesamknäcke. Ät gärna med pinnar!

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Vitt vin – Chablis – Pierre & Paul

Ingredienser

portioner
  • 300 g gravad lax, av mittbiten

Sås

  • 6 msk skånsk senap
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 2 knippen dill (rejäla knippen, inte kruka)
  • 2 dl majsolja
  • 1 krm vitpepparkorn, stött

Gör så här

  1. Skär laxen i sockerbitsstora kuber.

Sås

  1. Mixa senap, socker och vinäger.  Klipp ner dillen lite i taget och mixa. Häll i majsoljan långsamt under mixning. Smaka av med vitpeppar och låt stå svalt.
  2. Severa laxkuberna med sesamfröcrisp och soja att doppa i.