Citronkaka med hallongrädde

NYHET
Citronkaka med hallongrädde
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Citronkaka med hallongrädde

12 ingredienser

30 m

De här enkla citronkakorna med pistagenötter är en riktig fullträff till dessert. En klick fluffig hallongrädde blir dessutom kronan på verket!

Ingredienser

portioner4 - 6

Citronkakor

  • 75 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 msk pistagenötter, krossade
  • 1 tsk citronskal

Hallongrädde

  • 1 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl färska hallon

Gör så här

Citronkakor

  1. Vispa smör, socker och ägg.
  2. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, pistagenötter och citronskal.
  3. Spritsa smeten i små smorda formar och baka i ugnen på 160 grader i 10-12 minuter.

Hallongrädde

  1. Vispa grädde med florsocker och crème fraîche.
  2. Mosa sedan ner hallon i blandningen.

Servering

  1. Servera citronkakorna med hallongrädden.