Citron- och ingefärskakor

koket.se
Citron- och ingefärskakor
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Citron- och ingefärskakor

7 ingredienser

ca 1 h

Spröda chokladdoppade kakor med citron och ingefära.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kakor
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 70 g farinsocker [1 dl]
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 330 g vetemjöl [5,5 dl]
  • 1 citron, zest (skal)
  • 4 g malen ingefära [0,5 tsk]
  • 300 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser (utom chokladen) till en deg. Är degen för mjuk kan du plasta den och stoppa in den i kylen 20 minuter.
  3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock.
  4. Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  6. Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Doppa ena ända av kakan och lägg på bakplåtspapper, låt stelna helt. Förvara torrt.