Cinnamon toast

Cinnamon toast
Foto: Lennart Weibull

Cinnamon toast

Av: Jonas Cramby

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

Smörstekt bröd med kanel, socker och vanilj är inte bara ett bra knep för att ta vara på gammalt bröd, det är även magiskt gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 formfranska
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 msk rörsocker
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk vaniljextrakt

Servering

  • bacon
  • ägg
  • kaffe

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft.
  2. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp (utom brödet) till ett underbart kanelsmör. Har du glömt ställa fram smöret kan du mikra det i 15 sekunder.
  3. Bre smöret på rostbröden och baka i ugnen i ca 10 minuter tills de är krispiga och karamelliserade.
  4. Skär brödskivorna i trekanter och servera bacon, ägg och en kopp kaffe till.