Wunderbara Wivekas Wiener Teller med Salzkartoffeln och zigeunersås

Wunderbara Wivekas Wiener Teller med Salzkartoffeln och zigeunersås
Foto: TV4

Wunderbara Wivekas Wiener Teller med Salzkartoffeln och zigeunersås

Av: Christopher Larsson

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Robust, gott och mycket mat. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kalvinnanlår (eller skinkinnanlår)
  • 15 bintjepotatisar
  • 1 förp passerade tomater
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 paprikor (i olika färger)
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • 200 g grovt salt
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver och chilikrydda

Gör så här

  1. Tvätta potatisen, och koka i cirka 18 min. Täck botten i en ugnsfast form med grovsaltet och in med potatisen i ugnen tills de blir skrynkliga.
  2. Fräs lök och paprika tills löken fått en glansig färg i en stekpanna. Häll därefter i de passerade tomaterna och vispgrädden. Krydda med salt, peppar paprikapulver och chilikrydda.
  3. Panera schnitzlarna i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek schnitzlarna i stekpanna.
  4. Blanda olja med sambal oelek och 2 vitlöksklyftor i en skål. Blanda med potatisen. Sätt lock på katrullen där potatisen ligger. Skaka tills blandningen blir jämt fördelad över potatisen.