Flytande joddlarstrudel mit apfel

Flytande joddlarstrudel mit apfel
Foto: TV4

Flytande joddlarstrudel mit apfel

Av: Christopher Larsson

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Apfelstrudel kommer från Österrike och är en tunn deg fylld med äpplen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vill du göra egen smördeg? Receptet hittar du

här.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Flytande apfelstrudel: Blanda 1 cl Obstler (fruktsnaps som även kallas Obstbrand) med 3 cl äpplejuice i ett snapsglas. Strö över lite kanel. Drick!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg (kyld, rektangulär)
  • 2 äpplen cox orange, skalade och urkärnade och skivade
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl russin
  • 2 tsk citronskal, finrivet
  • 0,5 dl smör, smält
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda äpplen med socker, kanel, russin och citronskal.
  2. Lägg på fyllningen i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegen. Häll över hälften av smöret. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg rullen med skarven nedåt på en bakplåtsklädd plåt. Nagga med en gaffel över hela rullen. Pensla med resterande smör och gratinera i ugnen cirka 10-15 min. Avsluta med att pudra över lite florsocker. Servera med vaniljglass.