Örtkryddad grillad kycklingfilé med rostad mandelpotatis

Örtkryddad grillad kycklingfilé med rostad mandelpotatis
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Örtkryddad grillad kycklingfilé med rostad mandelpotatis

7 ingredienser

Grillade Kycklingfiléer med örtkrydda som serveras med rostad mandelpotatis.

LARS LEIJONBORGS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Kycklingfilé, laxfilé, kalvfilé, färsk sparris, färska rödbetor, färskpotatis.
− Kycklingfilé ca 20:-
− Gulbetor/rödbetor, färska ca 15:-
− Mandelpotatis ca 10:-
− Chevré ca 20:-
− Tomat ca 5:-
− Jordärtskocka ca 10:-
− Vit choklad ca 15:-
− Apelsin ca 5:-
− Vaniljstång ca 10:-
TOTALT: 110:-

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • provencalska kryddor
  • 1 jordärtskocka
  • 6 mandelpotatisar
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 knippe basilika

Gör så här

  1. Dela filéerna i 4 långa bitar.
  2. Rulla i provensaliska kryddor och stek i grillpanna.
  3. Skär potatis och stek tillsammans med skalad och delad kronärtskocka.
  4. Skär den färdiga kycklingen i skivor.
  5. Ringla över balsamvinäger.
  6. Lägg upp på fat tillsammans med potatis och kronärtskocka.
  7. Dela tomater, skala och skär lök i små klyftor, strimma basilika och blanda i bunke.
  8. Stek på med olja någon minut och servera tillsammans med potatis och kyckling.