Stekt sidfläsk med ljummen potatissallad och skivad tryffel

Stekt sidfläsk med ljummen potatissallad och skivad tryffel
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Stekt sidfläsk med ljummen potatissallad och skivad tryffel

8 ingredienser

Härlig stekt sidfläsk som serveras tillsammans med ljummen sallad av potatis och skivad tryffel. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 1 bit sidfläsk
  • 6 potatisar
  • 0,5 romenscokål
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 citron
  • 200 g ostronskivling
  • 0,5 rödlök
  • Svart tryffel, till garnering

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Koka potatisen och bitar av kålen.
  3. Häll av vattnet och blanda i olja, peppar och salt.
  4. Vänd ner fint skuren rödlök och lägg upp på tallrik.
  5. Strö över fint skivad tryffen.
  6. Ta bort svålen och stek fläsket med mycket persilja i smör.
  7. Pressa över citronsaft från ½ citron.
  8. Dela svampen i fina bitar och stek den i smör.
  9. Lägg upp fläsket på en tallrik tillsammans med den stekta svampen.