Grillad Matjesill på grovt bröd

Grillad Matjesill på grovt bröd
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Grillad Matjesill på grovt bröd

6 ingredienser

En enkel liten förrätt med sill, potatis och gräddfil på ett gott mörkt bröd. Varför inte ha den på buffébordet.

Om du skall köpa fisk tänk på att det finns många arter som kräver omtanke.
Till exempel:
Marulken bör vara fångad på krok, inte trålad.
Hälleflundran bör vara odlad.
Rödtungan bör vara odlad.

Se Christian Hellberg i Grilla! här!

Ingredienser

  • 2 fina feta matjesillfiléer
  • 4-6 färskpotatisar, kokta
  • 4 skivor mörkt bröd
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • olivolja

Gör så här

  1. Pensla lite olja på sillfiléerna. Grilla på hög värme.
  2. Skär sillen i mindre ”ät-bitar”.
  3. Grilla brödet och skär i små fykanter munsbitar.
  4. Toppa varje brödbit med 1 skiva potatis, gräddfil, nygrillad sill och hackad gräslök.