Foto: Julia Bejerot-Winkler

Rabarberpaj med vaniljkräm


2

En riktig sommarpaj är en med rabarber som serveras med vaniljkräm. Det smälter i munnen!

MARTIN LIDBERGS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bröd, räkor mm till en toastskagen till förrätt kanske.
Blandade grönsaker då avocado är ett måste, fisk, kanske lax, ris och någon god sås. Chokladpudding eller något annat med choklad till efterrätt slår aldrig fel. Detta finns i min dröm-kasse
− Lax, 250g ca 30:-
− Ris ca 5:-
− Blomkål ca 10:-
− Parmaskinka, paket ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Papaya ca 10:-
− Ruccola ca 10:-
− Gruyere ca 20:-
− Morötter ca 5:-
− Aubergine ca 10:-
− Timjan ca 10:-
TOTALT: 135:-

  • 2 st rabarber
  •   socker

Smuldeg:

  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  1. Gör en smuldeg, dvs blanda ingredienserna ovan.
  2. Skär rabarber i fina skivor.
  3. Lägg i form och strö över socker.
  4. Ställ formen i ugn 180 grader till smuldegen fått fin färg.
  5. Blanda creme fraiche med vaniljsocker och servera till pajen.

Annons:

Rabarberpaj

av recept.nu
  •  11 ingr

Rabarberpaj

av Stefan Persson
  •  8 ingr
  •  15 ingr

Rabarberglass med knäckflarn

av Torbjörn - Arvika
  •  1h
  •  16 ingr
  •  45 min
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  6 ingr

Karins enkla rabarberpaj

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  8 ingr